MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK Logisztikai
eszközfejlesztés
Autóipari
szállítóeszközök
Gyáron belüli
szállítóeszközök
Robotcellák
gyártáskiszolgálása

MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK Ipari
automatizáció
Robotcella tervezés
és kivitelezés
Tesztberendezés tervezés
és kivitelezés
Hegesztő készülék
tervezés és kivitelezés

GONDOLATBÓL KÉSZTERMÉK

A logisztikai eszközöknek a szállítási módtól függően összetett követelményeknek kell megfelelni.

Mérnökeink első lépésként Partnereink igényei alapján elkészítenek egy koncepciót 3D-ben. A tervek a prototípus gyártása előtt ellenőrzésre kerülnek a virtuális térben, a funkció, ergonomikus kezelés, munkabiztonság stb. szempontjából. Végeselemes vizsgálat segítségével kerül biztosításra a felhasználási körülményekből adódó igénybevételeknek való megfelelés.

Partnereinket egészen az ötlet felmerülésétől a tervek részletezésén keresztül a sorozatgyártásig támogatjuk.

Referenciák

Speciális karosszéria elem tárolók

Az AUDI Szerszámgyár prémium kategóriás autótípusok (Lamborghini, Audi R8 Coupe, R8 Spyder stb.) karosszéria elemeinek alapanyagáramlását speciális logisztikai eszközök fejlesztésével és gyártásával támogattuk.

A robotizált gyártási folyamat minden egyes lépésénél a robotok a tárolóeszközből, emberi beavatkozás nélkül emelik ki az előgyártmányt (első-, hátsó ajtó, oldalfal, motorháztető stb.). Az adott operáció végeztével pedig az elkészült terméket is robotok helyezik a tárolóba. A többutas szállítóeszközzel történt az elemek házon belüli és szükség esetén a különböző telephelyek közötti szállítása is.

A robotizált gyártási folyamatot az egyes gyártási lépéshez tartozó készülékek (hegesztő, lézervágó, peremező stb.) és robotmegfogók fejlesztésével is támogattuk.

  Vezérműtengely szállító kocsi fejlesztése

  Az AUDI belső anyagmozgatási feladataihoz kellett egy, a kész vezérműtengelyeket szállító kocsit fejleszteni és gyártani. A speciális követelményeknek megfelelő eszközök mindegyike zárt és rendelkezik saját targonca villával.

  A működtetéshez szükséges hidraulika és energiaellátást a vontatóról kell biztosítani. A berendezések targoncával vontatható és egymáshoz kapcsolható kivitelben készültek.

  A fejlesztés során több osztály igényeit (gyártósor, logisztika, munkavédelem, minőségbiztosítás stb.) kellett összehangolni, majd legyártani a virtuális térben validált kocsikat.

   Motorszállító paletta fejlesztés

   Az AUDI motorgyárban történő belső anyagmozgatáshoz kellett speciális szállítópalettákat fejleszteni és gyártani.

   A belső anyagmozgatás görgős szalagon történik, amelyen a motorok a különböző műveleti helyszínekre kerülnek. Külön paletta készült a 4, 6 és 8 hengeres motorokhoz, azonban típuson belül a szállító palettáknak képesnek kell lenni minden egyes motor verzió biztonságos szállítására.

   A fejlesztés során több osztály igényeit (motorfejlesztés, logisztika, munkavédelem, minőségbiztosítás stb.) kellett összehangolni, majd legyártani a virtuális térben validált palettákat.

    Hajtóműszerelő tartó fejlesztése

    A CLAAS belső logisztikai folyamatainak támogatására kellett egy hajtómű szerelésére és szállítására alkalmas készüléket fejleszteni és gyártani.

    A hajtómű szerelés ergonómikus elvégzéséhez gondoskodni kellett a a hajtómű emeléséről és forgatásáról is. A berendezés emelése hidraulikus úton történik, míg a manipulációkhoz szükséges forgatás hajtóművel valósul meg.

    A fejlesztés során több osztály igényeit (fejlesztés, logisztika, munkavédelem, minőségbiztosítás stb.) kellett összehangolni, majd legyártani és beüzemelni a készüléket.

     Miért a CAD-Terv Mérnökség?

     Work Mobile

     Szakértelem

     Számos iparágban, több, mint 25 év fejlesztési tapasztalat.

     Precizitás

     Partnereink minőségi igényeinél magasabbat állítunk magunk elé.

     Ügyfélcentrikus

     Nagy hangsúlyt fektetünk a hatékony kommunikációra.

     Rugalmas

     Önálló, proaktív munka Partnereink munkamódszerei szerint.”

     hu_HU