MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK Űripari fejlesztésekFöldi kiszolgáló eszközökHadiipari fejlesztésekMegbízható termékek

MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK Űripari fejlesztés Földi kiszolgáló eszközökHadi ipari fejlesztésMegbízható termék

GONDOLATBÓL KÉSZTERMÉK​

Közel 15 éve, 10 éves fejlesztői tapasztalattal a hátunk mögött kapcsolódtunk be az iparágba, melynek évről évre változnak és szigorodnak az elvárásai.

Az űriparban az első sikeres MASAT-1 misszót számos újabb követte mind repülő eszközök, mind a földi kiszolgálók (GSE) területén.

A légi- és hadi iparban több fejlesztési projektben teljesítünk, a magas biztonsági és műszaki elvárásoknak megfelelve fejlesztés és gyártás területén.

Partnereinket egészen az ötlet felmerülésétől a tervek részletezésén keresztül a sorozatgyártásig támogatjuk.

Referenciák

3/6U CUBESAT platform fejlesztés

A kisműholdak jelentős hasznos terhet képesek befogadni. A projekt célja egy olyan platform kifejlesztése volt, mely megbízhatóságával alapját biztosítja a különböző misszióknak, melyekhez „csak” a hasznos teher fejlesztését kell majd elvégezni.

A feladatunk a platformhoz kapcsolódó mechanikus elemek gépészeti tervezése volt. Az egyik legnagyobb kihívást a föld körüli pályán nyíló napelemtáblák és az antennák nyitó mechanizmusának megoldása okozta.

A kommunikációs modul csakúgy, mint az összes kártya, szorítóelemes rögzítéssel (Card-Lok) került a sínrendszerbe. Ez az egység termikus és sugárzásvédelmi megfontolásból egy dedikált belső burkolatot is kapott.

  Cloudberry COMe termékfejlesztés és gyártás

  Feladatunk első részében az elektronikai fejlesztő csapattal szoros együttműködésben kellett a Cloudberry MIL CM-6200COMe termék fejlesztését (ház formaterv, szerelhetőség, gyártáshelyesség, termikus egyensúly biztosítása stb.) elvégezni.

  A prototípusok gyártásán túl a termék mechanikus elemeinek kisszériás gyártását is a CAD-Terv végezte. A fejlesztés és gyártás a hadiipari követelmények és szabványok szerint történt.”

  ontime_come_referencia

   AIRBUS szerelő állomás fejlesztés

   A repülőgépgyártás folyamatának gyorsítása érdekében egy komplett csarnok gyártóeszközei kerültek kifejlesztésre. Kezdve a több szintes logisztikai platformtól egészen a szerelőállványok kialakításáig.

   A cél az volt, hogy 11 óránként egy fél repülőgéptörzs elkészüljön. A projektben a flexibilis szerelőállványok fejlesztése volt a feladatunk. Minden szerelőállomásnak több Airbus repülőgép típussal kell kompatibilisnek lennie, annak érdekében, hogy a teljes előszerelési folyamatban támogassa a géptest részein végzett műveletek elvégzését.

   A szerkezetnek a meglévő csarnokokhoz kellett illeszkednie, több szinten is biztosítva a munkavégzést.

    Antennaforgató fejlesztés és gyártás

    A földi kiszolgáló egységek (GSE) szerepe legalább olyan fontos, mint maga a műhold. Feladatunk a kisműholdakkal történő kommunikációt és adatgyűjtést támogató antenna rendszer fejlesztése és gyártása volt.

    Külön figyelmet kellett fordítani az univerzalitásra és a rugalmas állítási lehetőségekre. A rendszernek minden időjárási körülmények között megbízhatóan kell működnie. Figyelembe kellett venni a szélterhelés, a különböző hőmérséklet ingadozások és nem utolsó sorban a csapadékok okozta hatásokat.

    A fejlesztés során több terület igényeit (műholdfejlesztők, ház- tulajdonosok, üzemeltetők, munkavédelem, minőségbiztosítás stb.) kellett összehangolni, majd legyártani és beüzemelni a készüléket.

     Miért a CAD-Terv Mérnökség?

     Work Mobile

     Szakértelem

     Számos iparágban, több, mint 25 év fejlesztési tapasztalat.

     Precizitás

     Partnereink minőségi igényeinél magasabbat állítunk magunk elé.

     Ügyfélcentrikus

     Nagy hangsúlyt fektetünk a hatékony kommunikációra.

     Rugalmas

     Önálló, proaktív munka Partnereink munkamódszerei szerint.

     hu_HU